Krepšelis 0
Jūsų krepšelis tuščias
  • Pradinis
  • Kaip pagaminti tobulą picos padą?
Kaip pagaminti tobulą picos padą?

Maistas į namus Vilniuje jau tapo kasdienybe. Šiame dideliame ir nuolat skubančiame mieste dauguma bando sutaupyti laiko, todėl dažnai renkasi vieną populiariausių patiekalų visame pasaulyje – picą.

 

Gaminti savarankiškai – nelengva

Dažnai žmonės bando atkartoti jiems patikusius patiekalus namuose. Vienus pagaminti išties lengva, kitus – tikras iššūkis. Picos tikrai negalėtume priskirti prie tų lengvųjų, mat jos pagaminimui reikalingi ne tik tinkami ingredientai, bet ir pasiruošimo, paruošimo subtilybės, tinkamos priemonės. Visgi pati didžiausia gardžios picos paslaptis – tinkamas padas.

 

Picos tešla – svarbiausia

Tam, kad picos padas būtų traškus, nesausas, sultingas, storas ar plonas – toks, kokį valgome restoranuose ir picerijose, teks pasigaminti tinkamą tešlą. Labiausiai reikėtų atkreipti dėmesį į šiuos, rodos, paprastus, bet labai svarbius ingredientus:

 

  • ● Miltai. Galima rinktis nuo aukštos kokybės smulkaus malimo iki su kruopomis sumaišytų miltų. Tiesa, kuo autentiškesnius miltus pasirinksite, tuo ryškesnį skonį išgausite. Deja, siekiant išminkyti tokią tešlą gali prireikti technikos. Mėgstantiems autentišką skonį lengvesnė alternatyva – maistas į namus. Vilniuje užsakymas tikrai nėra sunki užduotis.

  • ● Mielės. Geriausia būtų rinktis šviežias mieles ir jas maišyti tik su drungnu vandeniu. Nepamirškite įberti šiek tiek druskos ir cukraus – tam, kad mielės „prabustų“.

  • ● Aliejus. Jis į tešlą turėtų būti supiltas tik bebaigiant maišyti kitus ingredientus. Geriausia tam naudoti aukštos kokybės alyvuogių aliejų.

 

Verta atminti, kad nors šie ingredientai atrodo paprastai, skonį smarkiai lemia jų kokybė. Tad verčiau rinktis žaliavas atidžiai.

 

Paruošimas ir pasiruošimas

Tešla jau pagaminta, o kas toliau? Norintiems picos „čia ir dabar“ pasiūlymas tik vienas – maistas į namus. Vilniuje ar kitame didmiestyje patiekalą užsisakysite be vargo – tiesiog pasinaudokite mūsų sistema. Kitas sprendimas – laukti kelias dienas, kol tešla iškils. Jei norite greitesnio varianto, tešlą reikėtų kildinti šiltoje patalpoje. Procesas turėtų trukti bent porą valandų. Visgi geriausiam rezultatui išgauti reikėtų vėsios arba kambario temperatūros ir paros ar net dviejų laiko.

 

Kepimas

Norint iškepti picą namuose, tai geriausiai padaryti ne mažesnėje nei 220° C temperatūroje ir būtinai – jau įkaitusioje orkaitėje. Privalote dažnai stebėti, kad pica nesudegtų. Visgi tobulo rezultato nesitikėkite, nes tikrą picą reikėtų kepti tam skirtoje krosnyje.

 

Šie patarimai padės tiems, kurie nori išbandyti jėgas ir nors kartą picą iškepti patys. Tiems, kurie taupo laiką ir nori jau paruoštų nuostabaus skonio picų, siūlome išsirinkti iš daugiau nei trisdešimties skirtingų, pamėgtų variantų. Maistas į namus Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir kituose Lietuvos miestuose – tai sprendimas, padėsiantis įveikti alkį palepinant skonio receptorius.